Med en nedgang på 3,2 prosentpoeng siden mai, havner Ap marginalt bak Høyre på målingen In Fact har gjort for Nordlys. Høyre ligger på 17 prosent, en nedgang på 0,6 siden forrige måling, som altså ble gjort for to måneder siden.

Både bevegelsen og avstanden til Ap er innenfor feilmarginen på tre prosentpoeng.

– Det er gjort et grundig programarbeid, og vi har et godt partiprogram. Men vi har ikke klart å vise frem politikken vår, sier Ap-veteran Torbjørn Trondsen til avisen.

– Vi er for uklare

– Vi har en ordførerkandidat som så langt ikke har klart å få frem hva han og partiet skal gjøre. Dette er en utydelighet vi ikke bare ser i Tromsø kommune. Sånn er det dessverre i hele partiet. Vi er for uklare.

Frp går tilbake 2,8 prosentpoeng til 9 prosent. KrF er ned 0,4 til 1,5 prosent, mens Venstre går tilbake 1,4 og havner på 2,3 prosents oppslutning.

I den rødgrønne leiren går SV frem 3,1 til 12,7 prosent, og Sp øker med 0,5 til 10,9. Rødt faller 1 prosentpoeng og ender på 8,5 prosent. Nei til bompenger går frem 3,3 og ligger nå likt med SV på 12,7 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.