Høyre er største parti med en oppslutning på 31,4 prosent på målingen, som er utført av Opinion for blant annet Dagsavisen. Det er en tilbakegang på 0,4 prosentpoeng siden valget for snaut fire år siden.

Ap er nest størst med 26,8 prosent, men faller 5,2 prosentpoeng. Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er likevel positiv. Mandatfordelingen viser nemlig 33 plasser til venstresiden mot 26 på høyresiden

– Vi ligger veldig godt an til å vinne valget i september. Dette er veldig positivt for den rødgrønne sida, sier Johansen, som gleder seg over at samarbeidspartiene ser ut til å gjøre det bra.

Klynge av mellomstore

SV går frem 2,7 til 8,1 prosent, og MDG går frem 1,4 prosentpoeng til 9,5. Samarbeidspartiet Rødt går frem hele 3,5 prosentpoeng sammenlignet med forrige kommunevalg og ligger på 8,5 prosent.

I den samme klyngen av mellomstore partier, ligger Venstre, med en oppslutning på 7,4 prosent, opp 0,5.

KrF er størst av de minste partiene med en fremgang på 0,7 til 3,1 prosent. Frp ligger også i bunnsjiktet og faller altså tre prosentpoeng til tre prosent. Aller minst er Sp, som til tross en økning på halvannet prosentpoeng siden september 2015 ligger på beskjedne 2,1 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.