Sp går frem med 0,4 prosentpoeng på den siste målingen før de første valglokalene åpner søndag. En oppslutning på 15,8 prosent er nesten dobbelt så mye som valgresultatet på 8,5 prosent for fire år siden.

Ingen andre partier er i nærheten av å ha like stor fremgang fra forrige kommunevalg som Senterpartiet, ifølge TV 2.

Miljøpartiet De Grønne får 6,9. Et slikt resultat vil være partiets klart beste valg, og en framgang på 2,7 prosentpoeng på landsbasis fra 2015.

Arbeiderpartiet er fremdeles landets største parti, men en oppslutning på 24,9 prosent er en tilbakegang på hele 8,1 prosentpoeng fra forrige kommunevalg, og det svakeste resultatet partiet noensinne har hatt i et kommunevalg.

Høyre får 18,4 prosent og har heller ingen grunn til å være fornøyd med en tilbakegang på 4,8 prosentpoeng siden forrige kommunevalg. Regjeringspartnerne Venstre, Frp og KrF går også alle tilbake, med henholdsvis 1,9, 1,7 og 0,9 prosentpoeng.

SV (7) får en framgang på 2,9 og Rødt (3,2) på 1,2 prosentpoeng. Bompengepartiet får en oppslutning på 3,2 prosent.

2.993 personer er intervjuet i målingen som er laget av Kantar mellom 2. og 7. september. Feilmarginen er mellom 0,8 og 1,7 prosentpoeng og størst for de største partiene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.