På pressekonferansen stilte arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) og helse- og omsorgsminister Bent Høie (H). Assisterende helsedirektør Espen Nakstad og avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet Line Vold deltok også.

– Vi har ikke stupt ut i vannet, men åpnet langsomt, sa helseministeren og minnet om at mange av restriksjonene fortsatt gjelder: Holde én meter avstand, ikke samles mer enn tyve mennesker og regelmessig håndvask.

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen stilte på pressekonferanse 24. juni.
Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen stilte på pressekonferanse 24. juni. (Foto: Terje Pedersen)

Fra 1. august vil regjeringen lempe regelen om én meter, forutsatt at smittesituasjonen er lik slik den er i dag. Gradvis skal det også åpnes for å reise utenlands, og nye reiseregler er ventet 20. august, meldte Høie.

Røe Isaksen snakket om arbeidstallene fra Nav, og påpekte at ledigheten fortsatt er høy og usikkerheten stor. Han berømmet dem som venter på dagpenger for å være tålmodige.

– Pengene kommer, minnet statsråden om og understreket at arbeidsgivere må sende inn informasjon til Nav.

23. juni var det registrert 289.000 som var helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkende hos Nav – 15.700 færre en uken før. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.