Partene i arbeidslivet har siden forrige uke etterlyst en lønnsstøtteordning. Regjeringen har tidligere opplyst at den jobber med en slik ordning og at den vil legges frem i løpet av uken.

– Som næringsminister som selv har bakgrunn fra små- og mellomstore bedrifter har jeg veldig stor forståelse for den situasjonen de står i nå. Vi vil strekke oss langt for å hjelpe næringslivet, og vil gjøre det vi kan for at folk skal beholde arbeidsplassene sine og at bedrifter skal komme seg gjennom denne perioden også, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

DN har onsdag skrevet om flere serveringssteder og hoteller som nå har sendt permitteringsvarsel til flere hundre ansatte. Flere har etterspurt den varslede lønnskompensasjonsordningen som de trodde ville bli lagt frem under pressekonferansen på tirsdag.

Nå opplyser næringsministeren om at denne ordningen vil være klar på fredag.

– De siste par ukene har jeg hatt daglig kontakt med partene i arbeidslivet om hva næringslivet trenger. Vi har vært tydelige på at vi får på plass en lønnsstøtteordning denne uken. Den vil være klar på fredag, sier Vestre.

Vestre sier videre at lønnsstøtteordningen kommer på toppen av justert kompensasjonsordning.

– Det kommer på toppen av en justert kompensasjonsordning som er ett av flere kraftfulle tiltak regjeringen har lagt frem. I tillegg gjeninnfører vi kompensasjon for tapt varelager. Det betyr at serveringssteder som nå er direkte berørt av smitteverntiltakene kan få dekket hele tapet for varer som går ut på dato eller som må kastes. I tillegg styrker den kommunale kompensasjonsordningen med 1 milliard kroner, sier Vestre.

Økonomiske tiltak

Tirsdag holdt regjeringen pressekonferanse der de la frem nye, og videreførte, økonomiske tiltak som følge av nye smittevernregler.

Der kom det frem at kompensasjonsordningen til næringslivet forlenges, men med noen nye justeringer. For perioden november-desember vil kravet til omsetningsfall bli lempet på, fra 40 prosent i forrige periode, til 30 prosent. I tillegg vil maksimalt støttebeløp per bedrift/konsern blir redusert fra 20 millioner, til 15 millioner kroner for tomånedersperioden.

I tillegg opplyste næringsministeren da at en ny lønnskompensasjonsordning ville bli lagt på bordet i løpet av uken. Nå bekrefter han altså at den er klar på fredag.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.