Den tiltalte mannen som møter i Drammen tingrett tirsdag, er en utbygger som er tiltalt for å ha betalt en byggesaksbehandler 65.000 kroner for å få bygd et hus med utleiedel, skriver Drammens Tidende. Tiltalte er en mann fra Drammen i slutten av 40-årene, og ifølge hans forsvarer Svein Duesund ser han fram til å forklare seg.

Korrupsjonssaken begynte å rulle i oktober 2015 under en gjennomgang av rutinene på en byggesaksavdeling i Drammen. 

To saksbehandlere, en kvinne og en mann, ble siktet og varetektsfengslet en periode for grov korrupsjon. Politiet mener de to skal ha mottatt flere hundre tusen kroner for å gi byggetillatelser som ellers ikke ville blitt gitt. Begge har nektet straffskyld, og de er så langt ikke tiltalt i saken.

I alt 27 personer ble siktet fordi de skal ha betalt de to saksbehandlerne penger for å få byggesaker godkjent. Det er så langt tatt ut tiltale mot seks utbyggere. I tillegg til den som starter tirsdag er ytterligere to berammet i Drammen tingrett i henholdsvis mai og juni, ifølge avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.