– Jeg synes det er en ære å bli spurt. Jeg skal gjøre så godt jeg kan på en viktig og spennende dag for partiet, sier Bjørg Tørresdal til Trønder-Avisa.

På landsmøtet skal KrF ta stilling til hvem partiet skal samarbeide med i tiden fremover. Sammen med tidligere parlamentarisk leder Hans Olav Syversen, er hun bedt om å lede det.

Tørresdal hadde tidligere KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland som forlover da hun i 2005 giftet seg med tidligere SV-politiker Inge Ryan. Hun vil imidlertid ikke direkte kommentere om hun hører til på rødgrønn side i KrF.

– Jeg har en mening om dette, og det har alle KrF-ere jeg kjenner. Men jeg er bedt om å være dirigent, og da skal jeg ikke ha noe innlegg om veivalget på landsmøtet, sier hun.

Hans Olav Syversen var leder av Stortingets finanskomité i forrige periode. Han har advart KrF mot å følge Hareides råd om å vrake Erna Solberg (H) og dagens regjering og søke regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

– De fleste jeg treffer, skjønner ikke hvorfor Solberg fortjener å kastes nå, sa han nylig til DN.

Syversen, som er fra Oslo, skriver i en SMS til NTB tirsdag at han er åpen for oppdraget, men at han tar et forbehold knyttet til Oslos valg av delegater til landsmøtet. KrFs lokallag i hovedstaden velger sine delegater først 29. oktober.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her er KrF-godbitene i statsbudsjettet
Politisk redaktør i DN Kjetil B. Alstadheim tar deg med til budsjetthyllene på Stortinget.
03:24
Publisert: