Ifølge målingen som Norstat har utført for NRK og Aftenposten , kunne Arbeiderpartiet dannet regjering med SV og Senterpartiet – uten støtte fra Rødt eller Miljøpartiet De Grønne.

Samlet ville de tre rødgrønne partiene fått 88 mandater dersom målingen hadde vært valgresultat, tre flere enn det som trengs for å sikre flertall i Stortinget.

Ap og Høyre er nær jevnstore i målingen etter en fremgang på 2,3 prosentpoeng til 27,0 for Høyre og et fall på 2,4 prosentpoeng til 27,3 prosent for Ap.

Også Frp og Senterpartiet er jevnstore i denne målingen. Frp faller 0,9 prosentpoeng til 12,2 prosent, mens Sp går fram 0,7 prosentpoeng til 12,1 prosent.

Venstre måles til 3,1 prosent etter en framgang på 0,3 prosentpoeng fra desember, mens KrF får 3,7 prosent (+ 0,5). Det ville gitt tre stortingsrepresentanter for KrF og to til Venstre.

SV holder stand på 7,4 prosent (+0,4), Rødt ligger uendret på 3,3 prosent og MDG faller 0,4 prosentpoeng til 2,4 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Derfor kan boligprisene stige og falle samtidig. Sjeføkonom Nejra Macic forklarer deg tallet som betyr noe
01:45
Publisert: