På en pressekonferanse fredag vil Kripos redegjøre for aksjonen som er gitt navnet Hubris. Gjennom de siste par ukene er det gjort flere store beslag av cannabis. Torsdag ble to menn fengslet i Oslo tingrett, og Kripos opplyser til NTB at flere personer vil bli framstilt for varetektsfengsling fredag.

Sjefen for Kripos, Ketil Haukaas, vil sammen med politimesteren i Oslo, Hans Sverre Sjøvold, og lederen av etterforskningsavdelingen i Kripos, Eivind Borge, redegjøre for aksjonen under pressekonferansen.

– Etter vår oppfatning har etterforskningen så langt avdekket en betydelig innførselsåre for narkotika til Norge, hvor flere av mottakerne har knytninger til gjengmiljø i Oslo, skriver Kripos i en kort pressemelding.

Torsdag ble to danske menn varetektsfengslet i Oslo tingrett. De er siktet for innførsel av et parti hasj på godt over 100 kilo til Norge. Begge nektet straffskyld, men ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud samt full isolasjon i to uker.

De to, en mann i 50-årene og en mann i slutten av 60-årene, er kjent av dansk politi fra tidligere, skrev VG torsdag. Eldstemann er tidligere dømt for å ha organisert smugling av nesten 6 tonn hasj fra Marokko til Danmark på 90-tallet. Mannen i 50-årene er tidligere dømt for innførsel av 700 kilo hasj fra Nederland til Danmark.(Vilkår)

Eldar Sætre om fotball og investeringer i Brasil
Brasil har alltid vært et av Equinor-sjef Eldar Sætres favorittlag. DN har fulgt ham på kamp i Rio, byen der Equinor satser mer enn noen andre steder.
01:17
Publisert: