– Dersom KrF bindes opp til Frp i et regjeringssamarbeid, så er det vanskelig for meg å se hvordan sentrum, som har hatt en enestående rolle i norsk politikk i alle årene jeg har vært med, kan komme til uttrykk. Sentrumstyngden vil forsvinne, sier Enger til Klassekampen.

Fredag kveld holder KrF sitt skjebnemøte på Gardermoen, hvor 190 KrF-delegater skal stemme over om de ønsker at partiet skal forbli i opposisjon, starte sonderinger med Erna Solbergs regjering eller gå i regjering med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Det er blå side som ligger an til å vinne, hvor resultatet av partiets fylkesårsmøter endte med 99 blå mot 90 røde delegater.

På spørsmål fra avisen om Venstre ikke bidrar til å dra dagens regjering inn mot sentrum, slik som høyresiden i KrF mener, svarer Enger følgende:

– Tanken bak å si nei til et regjeringssamarbeid med Frp var vel nettopp at dersom man gjør det, så bindes man ikke sammen bare i enkeltsaker, men i hele det politiske prosjektet, sier hun.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs politiske redaktør: —Vi kan få en regjeringskrise som er utløst av KrFs indre krise
Politisk redaktør i DN Kjetil B. Alstadheim forklarer hvorfor det blir vanskelig for Hareide å gå inn i en Støre-ledet regjering, uansett utfallet på fredag.
04:16
Publisert: