– Vi er praktisk talt ferdig med sonderingene. Nå gjenstår forankring i alle de fire partiene, sier en kilde i en av forhandlingsdelegasjonene til DN.

Det kan bli et oppsummeringsmøte i sonderingene etter at partiene har fått de nødvendige fullmaktene.

Det betyr at tidsplanen for regjeringsforhandlingene mellom Høyre, Frp, KrF og Venstre holder – såfremt de fire partiene i løpet av tirsdag og onsdag godkjenner det videre løpet.

Ønske om å begynne tidlig

Frp har gruppemøte tirsdag ettermiddag og landsstyret er innkalt umiddelbart etterpå. KrF følger opp onsdag med forankring i gruppen og landsstyret. Det samme gjør Venstre, men trenger ikke å involvere landsstyret. Høyres delegasjon har de fullmaktene de trenger.

Det har lenge vært et sterkt ønske blant flere av partiene om å bli ferdig med sonderingene før jul, og så begynne med forhandlinger tidligst mulig på nyåret.

Måtte rydde opp

Sonderingene er intensivert den siste uken, etter at det i starten ble brukt tid på å rense luften mellom partiene.

De fire partiene satte seg ned for første gang i regjeringens representasjonsbolig 22. november, kun dager etter at KrF gikk sammen med opposisjonen for en taxfree-innstramning samtidig som partiet forhandlet med regjeringen om statsbudsjettet. Det førte til et opprør i Frp, og partileder Siv Jensen sa at «samarbeid er ikke å stikke kniver i hverandre».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Turjenta Bodil Gilje har nesten 24.000 følgere på Instagram og rømmer til skogs når trykket fra sosiale medier blir for stort
02:19
Publisert: