Av dem som har meldt seg ut av KrF siden Listhaug ble eldre- og folkehelseminister 3. mai, har 26 oppgitt «politiske årsaker» som bakgrunn for utmeldelsen, mens 20 personer ikke har oppgitt årsak, skriver Vårt Land.

Til nå i år har 1.917 personer meldt seg ut av partiet. 1.082 har oppgitt politiske årsaker som bakgrunn for utmeldelsen. 224 er utmeldelser er grunnet død, alder eller sykdom.

Medlemstallet totalt er ned fra 23.802 siden nyttår til 23.250 i dag.

Regjeringssamarbeid største grunn

Inge Takle Mæstad, tidligere leder i Stavanger KrF og bystyremedlem, tror at selve retningsvalget og regjeringssamarbeidet med Frp er den største grunnen til medlemsfallet til nå i år.

– Etter at retningsvalget var tatt, vi gikk inn i regjering og nominasjonsprosessen her lokalt var ferdig, tror jeg nok mesteparten av dem som ikke ville være med videre på grunn av samarbeid med Frp, nå er utmeldt, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.