Den tidligere Høyre-statsråden og NHO-direktøren Clemet var en av to kommentatorer på valgdagen 9. september.

– Når NRK bruker folkets lisenspenger på å fremheve en representant for redernæringen og Norges rikeste menn som en slags uhildet ekspert, er det bare bra med folkelig engasjement, sier leder Magnus Marsdal av Manifest Tankesmie, som er venstre­sidas motstykke til Civita, til Klassekampen.

– Fremstår som useriøs

Ifølge avisen startet Rødt en kampanje på sin lukkede Facebook-side i kjølvannet av NRK-sendingen. 75 av klagene innsendt til Kringkastingsrådet var et resultat av denne, ifølge partiets pressesekretær Iver Aastebøl. Han understreker at det var ingen hemmelig aksjon.

Clemet, som selv har sittet åtte år i Kringkastingsrådet, mener hun ikke bør være diskvalifisert til å stille som ekspertkommentator bare fordi hun er leder av Civita.

– Denne måten å organisere en kampanje på synes jeg fremstår som useriøs. Jeg merket også på Twitter at mange av dem som klaget ikke hadde sett på programmet selv engang. Det blir jo veldig trist om resultatet skulle bli at NRK bare kan bruke egne folk til å kommentere, sier hun.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hva i alle dager er «deepfakes»?
Henrik Lied i NRK Beta gir deg svaret på halvannet minutt.
01:26
Publisert: