Kvinnen som tok en danseselfie sammen med tidligere Ap-nestleder Trond Giske på Bar Vulkan i Oslo forrige helg føler seg brukt i et politisk spill, skriver NRK.

Etter at videoen florerte på sosiale medier meldte tillitsvalgte i Fagforbundet inn en bekymringsmelding på Giske uten en gang å snakke med kvinnene.

Begge jobber i helsevesenet og er medlemmer i Fagforbundet.

– Det er sjokkerende å bli brukt på denne måten til fordel for forbundets politiske interesse, sier kvinnen som danset med Giske til NRK.

– Fagforbundet skal jo beskytte medlemmene sine. Her har de utnyttet meg til sitt eget formål, sier hun.

Nå vurderer både hun og venninnen å melde seg ut av Fagforbundet, ifølge NRK.

Avviser politisk spill

– I denne saken sier to av våre lokale tillitsvalgte at de har forsøkt å ivareta det de mente var interessene til to av våre medlemmer. Vi mener at de burde snakket med de to kvinnene før de foretok seg noe mer, sier Fagforbundet-nestleder Sissel M. Skoghaug i en pressemelding.

Hun avviser at forbundet er innblandet i et spill om den tidligere Ap-nestlederens politiske fremtid.

Sissel M. Skoghaug, nestleder i Fagforbundet, avviser at forbundet er innblandet i et politisk spill om Trond Giskes rolle i Ap.
Sissel M. Skoghaug, nestleder i Fagforbundet, avviser at forbundet er innblandet i et politisk spill om Trond Giskes rolle i Ap. (Foto: Jan Lillehamre/Fagforbundet)

Likevel beklager hun at de to kvinnene har kommet i en situasjon de ikke selv ønsket å være i, og understreker at det er viktig for Fagforbundet at de to blir ivaretatt på best mulig vis.

Synes det var helt uproblematisk

Kvinnen forklarer at de var ute på Bar Vulkan for å feire en bursdag sammen med flere. Etter midnatt skal videosnutten hvor kvinnen danser tett sammen med Trond Giske ha blitt filmet. Hun sier at han hadde hånden på hoften hennes og at det ser drøyt ut, men at det var helt uproblematisk.

Knut Sandli, som sitter i styret i Fagforbundet, var den som varslet Aps partisekretær Kjersti Stenseng om videoen.

– Jeg kan godt forstå at de blir opprørte. Saken har nok blitt betraktelig mer ubehagelig for dem enn jeg hadde kunnet forutsi. Jeg reagerte på Giskes oppførsel i en video jeg ble vist. Min hensikt var å varsle Arbeiderpartiets ledelse om dette i nominasjonsprosessen de var inne i. Etter dette viste det seg at videoen allerede var ute i offentligheten. Da valgte jeg å gi et intervju med VG når de ringte meg, skriver Sandli i en tekstmelding til NRK.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

I denne salen er det nok flere som lurer på noe de ikke tør å spørre om
Muntlig deltagelse blant studenter forsetter å synke
01:40
Publisert: