«Jeg føler meg sjanseløs», skriver Laila Anita Bertheussen innledningsvis i et innlegg på sin Facebook-side. Der anklager hun PST for lekkasjer.

«For det første visste pressen at jeg var mistenkt før jeg ble siktet ‪den 14. mars‬ og før jeg viste det selv. Hvordan er det mulig? Det er selvsagt bare PST som kunne ha lekket det», står det i innlegget.

Siktet tidligere i år

Bertheussen er siktet av PST, blant annet for å ha tent på bilen til hennes samboer, Tor Mikkel Wara, 10. mars, da han fortsatt var justisminister. PST mistenker henne også for flere episoder knyttet ved parets hjem.

Sikkerhetstjenesten sendte nylig sin instilling i påtalespørsmålet til Det nasjonale statsadvokatembetet, og ifølge flere medier har de innstilt på tiltale.

Beskriver skjebnedagen

I innlegget forteller Bertheussen om hvordan dagen var 14. mars, da hun ble siktet av PST.

«Den ene sier at jeg er siktet etter paragraf 225 bokstav b for å foreta noe som vekker mistanke for at en straffbar handling er begått uten at den er det. Jeg ser meg rundt, er dette en spøk?» skriver hun.

Samme dag ble det holdt pressekonferanse der PST kom med sjokknyheten om hvem de hadde siktet.

«Så slippes dagens andre bombe. De forteller at de har holdt pressekonferanse angående siktelsen av meg. Det går rundt for meg og jeg klarer bare å presse ut «hva er det du sier, hva med jentene mine, TM og min gamle mor på 81 år?» står det i innlegget.

TM sikter til Tor Mikkel Wara.

DN har spurt PST om innlegget.

– PST har ingen kommentar til dette, skriver kommunikasjonsrådgiver Annett Aamondt i en melding.

Tidligere dommer

Bertheussen kommenterer også hennes tidligere domfellelser, som Filter Nyheter omtalte i september. Hun ble dømt tre ganger på 1980-tallet for blant annet tyveri og bedrageri.

«Jeg var ung jente med elendig impulskontroll og stort spenningsbehov. Jeg gjorde alene og sammen med venner det som selv i dag 30-35 år senere er så skambelagt at jeg fortsatt føler skam. Det er med tungt hjerte jeg må varsle mine nærmeste om at dette kan komme ut i media», skriver Bertheussen.

Ifølge innlegget fortalte hun ikke om dommene til Wara eller deres døtre.

«Gårsdagen definerer deg ikke. Du kan gjøre opp for deg og gå videre», skriver hun.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.