Det er med dyp sorg vi meddeler at den legendariske poeten, låtskriveren og artisten Leonard Cohen har gått bort, skriver plateselskapet hans på Cohens offisielle Facebook-side. Der opplyses det også at det vil bli holdt en minnestund i Los Angeles senere. Det står ikke noe om hvordan Cohen døde.

Det er bare få uker siden Cohens siste plateutgivelse, «You Want It Darker», som var hans 14. studioplate. I et intervju med The New Yorker i forbindelse med plateslippet diskuterte han de ufullførte låtene han har liggende, og sa at han neppe ville være i stand til å ferdigstille dem.

– Kanskje, hvem vet? Og kanskje jeg får fornyet styrke, det aner jeg ikke. Men jeg tør ikke binde meg til en åndelig strategi, det tør jeg ikke gjøre.

I intervjuet sa han også at han til tross for at han fortsatt hadde arbeid å gjøre unna, så var han rede til å dø, men at han håpet det ikke ble altfor ubehagelig. Kort tid etterpå sa han at uttalelsen kan ha vært en overdrivelse.

– Det hender man blir litt overdramatisk på egne vegne fra tid til annen. Jeg har til hensikt å leve evig, het det den gangen.

Til The New Yorker snakket Cohen også om norske Marianne Ihlen, og om brevet han sendte henne på hennes dødsleie. Han sa til magasinet at han i sin alder betraktet tap som en rutine. Han var mindre opptatt av Mariannes død, og mer av alle minnene om deres tid sammen.

Konsert med Leonard Cohen i Oslo Konserthus 1979. Foto: Hans Olav Forsang/VG/NTB Scanpix
Konsert med Leonard Cohen i Oslo Konserthus 1979. Foto: Hans Olav Forsang/VG/NTB Scanpix (Foto: VG)

Leonard Cohen på scenen under konserten på Kalvøya-festivalen 1988. Foto: Inge Gjellesvik/NTB Scapnpix
Leonard Cohen på scenen under konserten på Kalvøya-festivalen 1988. Foto: Inge Gjellesvik/NTB Scapnpix (Foto: NTB scanpix)
Leonard Cohen med konsert i Oslo Spektrum 2010. Foto: Simen Grytøyr/VG/NTB Scanpix
Leonard Cohen med konsert i Oslo Spektrum 2010. Foto: Simen Grytøyr/VG/NTB Scanpix (Foto: VG)
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Leonard Cohen konsert i Bergen 2012. Foto: Hallgeir Vågenes/VG/NTB Scanpix
Leonard Cohen konsert i Bergen 2012. Foto: Hallgeir Vågenes/VG/NTB Scanpix (Foto: VG)