I et sommerintervju på familiegården på Sunnmøre med Dagbladet sier Listhaug at hun har priset seg lykkelig hver eneste dag for at Frp ikke sitter i regjering lenger, før hun går over til å snakke om kravene hun vil sette under budsjettforhandlinger på Stortinget til høsten.

– Det blir ikke 3.000 kvoteflyktninger i 2021. Det er et svært viktig krav for oss. Nå skal vi integrere de som har kommet. Bistandsbudsjettet skal også krympes, men hjelpen til flyktninger i nærområder til krig og konflikt bør økes.

Listhaug vil også redusere offentlig pengebruk, og fortsette kampen mot bompenger og avgifter.

– Vi skal ikke være med på et budsjett der det bare plusses på. Vi skal faktisk finne inndekkinger. Det må gjøres reelle kutt, sier Listhaug.

Når det gjelder fremtidige samarbeidspartnere, hilser hun til Venstre og sier at de er helt uaktuelle for Frp. Listhaug mener derimot at Senterpartiet er mer aktuelt enn både Venstre og KrF.

– Jeg forstår rett og slett ikke hva Senterpartiet gjør på venstresiden. De er mye nærmere oss i de viktigste sakene, sier Listhaug.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.