Den siste uken har mediene og Senterpartiet jaktet identiteten til mannen som sendte stortingsrepresentant Liv Signe Navarsete en trakasserende melding da han var på en hyttetur vinteren 2016.

Ti menn var til stede, de fleste av dem med bakgrunn sentralt i partiet. De nekter alle for å ha sendt meldingen med grovt og seksualisert innhold.

Kjendisadvokat og Høyre-vara på Stortinget, John Christian Elden, gikk onsdag ut med en ironisk Twitter-melding mot jakten på sex-melderen:

– Norge (2018): Det er bedre at 9 uskyldige blir hengt ut enn at 1 skyldig går fri, skrev Elden på Twitter.

Han la ved et bilde fra nettforsiden til VG, som har skrevet flere saker om hytteturen. På fronten var åtte av Senterparti-mennene som var til stede avbildet med tittelen «alle nekter». Under var det en video med overskriften «dette er de ti tause menn».

Skjermdumpen viser at Senterpartiets parlamentariske leder, Marit Arnstad, likte Twitter-meldingen fra Elden tidligere. Den andre som liker på bildet er Bergens Tidende-kommentator Morten Myksvoll.
Skjermdumpen viser at Senterpartiets parlamentariske leder, Marit Arnstad, likte Twitter-meldingen fra Elden tidligere. Den andre som liker på bildet er Bergens Tidende-kommentator Morten Myksvoll. (Foto: Skjermdump fra Twitter)

Likte meldingen

Twitter-meldingen ble likt av Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad. DN har tatt en skjermdump som viser at Arnstad liker Twitter-meldingen. Men torsdag formiddag likte hun den ikke lenger.

DN har spurt Arnstad hvorfor hun først likte meldingen, men deretter fjernet likerklikket. Hun svarer ikke direkte på DNs spørsmål, men har gitt følgende kommentar gjennom presseapparatet til Senterpartiet:

– Det jeg «liker» på Facebook og Twitter finner dere på mine åpne profiler.

Arnstad og partileder Trygve Slagsvold Vedum ble varslet av Liv Signe Navarsete om den trakasserende meldingen i 2016.

– Da var det Trygve som tok ansvaret og tok telefoner og sjekket ut saken. Etterpå har Senterpartiet utarbeidet et annet system for håndteringen av varslingssaker i partiets etiske retningslinjer, sa Navarsete til NTB tidligere i uken.

Vil vite hvem

Den tidligere statsråden og partilederen Navarsete har fortalt om sin misnøye med håndteringen av saken.

– De ti mennene på hytteturen bør nå vise seg som ekte mannfolk. Ekte mannfolk snakker sant. Og ekte mannfolk tar ansvar for det de har gjort og rydder opp etter seg, sa Navarsete til VG tidligere i uken.

Første nestleder Ola Borten Moe og hans tidligere politiske rådgiver Ivar Vigdenes, var to av dem som var til stede på hytteturen til Åre. Meldingen ble sendt fra tidligere statssekretær Morten Søbergs telefon, men både partiledelsen og Navarsete tror den ble sendt av noen andre.

– Jeg er også skuffet og forbannet over at den ansvarlige ikke har stått frem. I tillegg til en overmoden unnskyldning til Navarsete er dette et tillitsbrudd i en kameratgjeng jeg ikke vet hvordan skal håndteres, skrev Ola Borten Moe på Facebook tirsdag.

Navarsete mener saken ikke er blitt fulgt opp skikkelig etter at hun varslet. Jakten på identiteten til den skyldige fortsetter.

– Hvem som sendte meldingen, har vært og er vårt mål å finne ut av, samtidig som vi ivaretar alle de involverte på best mulig måte, sa partiets generalsekretær Knut M. Olsen til NTB tidligere i uken.(Vilkår)

– Vi har daglige forhandlinger med myndighetene i Pará
Hydrosjef Svein Richard Brandtzæg forteller hva selskapet nå gjør for å løse opp i Alunorte-problemene.
01:19
Publisert: