Toppe understreker overfor NRK at også de andre som var på hytteturen da meldingen ble sendt har et ansvar.

Den svært upassende og seksualiserte meldingen tikket inn på Navarsetes Messenger-konto en lørdagsnatt i februar 2016.

– Dette er en ganske fryktelig sak for Liv Signe og partiet. Det er uakseptabelt at slikt skjer på toppen av norsk politikk, sier Toppe.

- Det er ille

Meldingen var sendt fra Messenger-kontoen til tidligere statssekretær for Senterpartiet, Morten Søberg, som var på hyttetur i Åre i Sverige med flere profilerte partikolleger, blant dem Sp-nestleder Ola Borten Moe, Stjørdal-ordfører Ivar Vigdenes og Steinkjer-ordfører Bjørn Arild Gram.

– Det verste med denne saken er at ingen tar ansvar og at han som eier telefonen meldingen ble sendt fra sitter med svarteper. Det er ille. Man bør være såpass real at man står frem og beklager når man har gjort noe sånt, sier Navarsete til statskanalen.

- Jobber med saken

Hun forventer at generalsekretæren i partiet, Knut M. Olsen, gjør det han kan for å finne ut hvem som står bak, og sier hun setter pris på støtten fra Toppe og andre partikollegaer.

Olsen har ikke vært tilgjengelig for kommentar, ifølge NRK.

Til VG tirsdag sier Sps generalsekretær at han vil til bunns i hvem som sendte den skandaløse meldingen til Navarsete.

– Jeg jobber med saken og har kontakt med alle de involverte og har tett kontakt med Liv Signe. Jeg vil ikke si noe om hvordan vi jobber. Skal vi løse denne saken, er fortrolighet viktig, sier Knut M. Olsen til avisen.(Vilkår)

Vårren sykkel på 1-2-3
Vasker du sykkelen din ofte, varer den lenger. Om du ikke vasker den ofte, så ta iallfall en skikkelig vårrengjøring. Sykkelekspert Jonas Strømberg forteller deg alt du trenger å vite om hvordan.
02:19
Publisert: