Det er sentrale kilder i Fagforbundet som opplyser til Klassekampen at det er usannsynlig at Fagforbundet vil blokkere Fellesforbundets ønske om å utrede alternativer til norsk EØS-medlemskap.

Ettersom Fellesforbundet og Fagforbundet utgjør flertallet av delegatene på kongressen, LOs høyeste organ, vil dermed en kursendring trolig bli en realitet, og LO gå over til å kreve at staten skal utrede alternativer til EØS.

Anbefalt

Representantskapet i Fellesforbundet anbefalte torsdag dette kompromisset til landsmøtet kommende oktober: at forbundet går inn for at det lages en offentlig utredning om alternativene til EØS. Av omkring 55 med stemmerett var åtte mot å gå for kompromissforslaget i innstillingen.

LO-forbundet Fellesforbundet er Norges største fagforening i privat sektor med 142.000 medlemmer.

Fagforbundet er med sine 365.000 medlemmer en sammenslåing av Norsk Helse- og Sosialforbund og det tidligere LO-forbundet Norsk Kommuneforbund i 2003.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.