EØS-avtalen har ikke gode kår i fagbevegelsen for tiden. Men dersom LO skulle ende opp på nei-siden på kongressen i 2021, avviser Aps partisekretær overfor Klassekampen at partiet vil følge etter.

– Ap her en klar politikk om at vi slår ring rundt EØS-avtalen. Vi håper LO-kongressen gjør det samme. EØS-avtalen er det beste alternativet, sier Kjersti Stenseng til avisen på LO Stats kartellkonferanse på Gol.

På samme konferanse hadde Ap-leder Jonas Gahr Støre følgende klare beskjed: «Vi må, bør og har all interesse av å forsvare EØS-avtalen».

– Jeg respekterer dem som er uenige med meg, men jeg synes det har vært mangelfulle svar på hva som skal være alternativet. Det blir ofte høytsvevende tanker om å vende tilbake til den tidligere handelsavtalen, etter at vi skal klare å få til en avtale som er vesentlig bedre for Norge enn EØS-avtalen, sier Støre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DN-kommentator Terje Erikstad: -Det er ikke nok idioter der ute. Derfor vil kryptogalskapen ta slutt
Men den etterlater seg noe meget spennende.
01:49
Publisert: