Næringsminister Monica Mæland avviser at hun var inhabil i prosessen med å utnevne tidligere kulturminister Thorhild Widwey som styreleder i det statlige kraftselskapet Statkraft.

Det kommer frem i et brev fra Næringsdepartementet til Lovavdelingen i Justis- og beredskapsdepartementet.

Slik beskriver Mæland sitt forhold til Widvey i brevet:

«Vi har hatt et kollegaforhold og har gjennom flere år hatt sammepartitilknytning. Vi ble kjent gjennom medlemskap i partiet Høyreog møttes da i partisammenheng, som for eksempel på landsmøter.»

Mæland skriver videre at de to ikke møttes privat før i 2014 i Widveysbursdagsfeiring, og hadde noen tilsvarende sosiale møter i senere tid.

«Vår sosiale omgang anser jeg å væreav en karakter som følger naturlig av et vanlig og godtarbeidsrelatert og partimessigtilknytningsforhold. Jeg oppfatter ikke at vi har eller har hatt et vennskapsforhold som faller inn under forvaltningslovens § 6 annet ledd.», skriver Mæland videre.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Bloomberg om Trump: - Kjenner igjen en svindler når jeg ser en

Vil rive investeringer på en kvart milliard: - Det er store penger. Vi river hele dritten

Tar ut 150 millioner i utbytte tross skrekk-år: – Ting går opp og ned dnPlus (+)

Anbefalt av DNtv:

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 

 

Slik spiller du Pokémon GO
Matias Hagen (22) viser deg hvordan du kan fange din første skapning i spillet Pokémon GO.
02:16
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.