– Jeg er glad for å ha fått en spennende jobb i Statoil og ser frem til videre karriere innenfor Norges viktigste energiselskap, skriver tidligere statsråd Marit Berger Røsland i en epost til DN gjennom Statoils kommunikasjonsavdeling.

Hun ble EØS- og EU-minister i oktober i fjor, men varte bare til regjeringen ble utvidet i januar. Da ble statsrådsposten som ble opprettet i 2013 fjernet.

Den nye jobben ble meldt inn til karantenenemnda 28. februar 2018, og er ennå ikke blitt behandlet. Det blir ikke klart når hun begynner i jobben før karantenespørsmålet er avklart. Om mulig vil Røsland begynne en gang i april.

Karantenenemnda avgjør saker om karantene og saksforbud for statsråder, statssekretærer og politiske rådgivere når de går ut av det offentlige.

Visepresident

Stillingen hun får er visepresident i den juridiske avdelingen til selskapet, der hun vil sitte i ledergruppen og rapportere til juridisk direktør Hans Henrik Klouman.

– Vi er svært glade for å få Marit Berger Røsland om bord i Statoil og som en del av vårt juridiske miljø. Hun har en unik erfaring som forretningsadvokat og fra politikken. Sammen med hennes personlige egenskaper gjør det at hun vil styrke vårt fagmiljø på en ideell måte, skriver Klouman i en epost.

Røsland har lang fartstid i Høyre, og har hatt en rekke verv i partiet siden starten av 2000-tallet. Før hun ble statsråd var hun statssekretær, og hun har i tillegg vært politisk rådgiver i regjeringen.

Hennes bakgrunn er imidlertid som advokat.

Først og fremst advokat

Røslands nye jobb vil være å lede det rettslige arbeidet knyttet til stabsfunksjonene for hr og kommunikasjon. Hun vil særlig jobbe med offentlige rammebetingelser for Statoils virksomhet, forteller hun.

– Både politisk forståelse og bakgrunn som arbeidsrettsjurist kommer godt med i denne jobben, skriver Røsland.

– Selv om jeg har vært politiker i noen år er jeg først og fremst advokat. Statoil har et stort og kompetent juristmiljø som jeg gleder meg til å samarbeide med, skriver hun.

Røsland studerte jus ved Universitetet i Oslo, og fikk jobb ved advokatkontoret Wiersholm, Mellbye & Bech der hun var advokat og advokatfullmektig frem til hun ble hentet til Statsministerens kontor.

Litt vemodig

DN intervjuet Røsland da hun mistet jobben som statsråd etter kort tid.

– Det er brå overganger i politikken, det er ikke som i arbeidslivet ellers med oppsigelsestid og slikt. Men jeg var jo forberedt på at dette kunne skje ved regjeringsutvidelsen, så det kom ikke som noe sjokk. Det er alltid litt vemodig med slike overganger, men aller mest føler jeg takknemlighet for muligheten til å ha sittet tett på styringen av landet i tre og et halvt år. Jeg var statssekretær før jeg ble statsråd og synes disse rollene har vært et privilegium, sa hun da om hvordan hun opplevde det.(Vilkår)

Slik mener Odd Reitan Kiwi kan bli større enn Rema
-Vi har aldri vært mer solide enn vi er nå, sier Reitan i forbindelse med resultatfremleggingen for 2017.
01:46 Min
Publisert: