Onsdag skrev Aftenposten om at Mazyar Keshvari, leder for Oslo Frp, har fått refusjon for reiser han ikke har vært på. Totalt er det levert regninger for 290.000 kroner som ikke er dokumentert.

Keshvari er partileder og finansminister Siv Jensens vara på Stortinget. Han var tidligere partiets innvandringspolitiske talsperson.

– Dette er helt uakseptabelt og et alvorlig tillitsbrudd. Dette er et svik mot den tilliten han er vist som stortingsrepresentant og Frp-politiker. Jeg er glad for at Mazyar Keshvari innrømmer forholdene og beklager. Samtidig er Mazyar en nær kollega som står i en svært vanskelig sak, så vi er også opptatt av å ta vare på han. Dette er en svært alvorlig sak det må ryddes opp i, skriver Jensen i en eopst til DN.

Keshvari har, via sin advokat, innrømmet å ha jukset med regningene.

– Han vil ikke gjøre noe forsøk på å forsvare og bortforklare dette, og gir en uforbeholden unnskyldning, sa advokat Arve Lønnum onsdag.

Økokrim opplyser overfor VG at de er i ferd med å gjennomgå materiale fra saken, og skal vurdere om de skal innlede etterforskning.

–Får konsekvenser

Partileder Siv Jensen sier hun snakket med Keshvari da han ble sykmeldt, før hun ble kjent med saken.

– Etter at den ble kjent har jeg som kollega sendt han en melding og vist min omtanke for den vanskelig situasjonen han er i, sier Jensen.

På spørsmål om hvilke konsekvenser dette får for Frp-profilen og hvorvidt hun har tillit til ham, svarer hun at Stortinget først må behandle saken.

– Jeg mener politikere skal behandles som folk flest, men det er Stortinget som må ta den beslutningen basert på hvordan de vurderer saken. Denne saken får konsekvenser for Mazyar Keshvaris politiske karriere. Som politiker er du avhengig av tillit. Den tilliten har Mazyar Keshvari misbrukt. Men dette er først og fremst en sak mellom Stortinget og Mazyar Keshvari. Som parti vil vi følge opp det partimessige i våre organer. Han er for tiden sykmeldt og ikke aktiv i noen verv, sier Jensen.

Også parlamentarisk leder Hans Andreas Limi reagerte på saken onsdag, og kalte den for «helt uakseptabel».

Ber Stortinget politianmelde

Det politiske miljøet har også merket seg refusjonsjukset. Rødt-leder Bjørnar Moxnes sa at han i løpet av torsdag vil overlevere et brev til presidentskapet der han ber om politianmeldelse.

– Med mindre de sitter på informasjon som tilsier at Aftenpostens oppslag er uriktig. Keshvari har fått penger han ikke skulle hatt fra Stortinget. Da er det naturlig at presidentskapet anmelder og ber om etterforskning, sier Moxnes til NTB.

Carl I. Hagen stepper inn for Keshvari under sykemeldingsperioden. Han har sagt til Aftenposten at han er «sint og irritert» over partikollegaen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Tidligere Rema-butikkeier: – Du er ikke kjøpmann lenger, men en slave
Vibecke Wiik får et sug i magen når hun nærmer seg butikken hun drev i tre år. Her forklarer hun hvorfor.
03:08
Publisert: