Politiet rykket rundt klokken halv ett natt til søndag ut etter melding fra en person som mente å ha blitt utsatt for trusler av Keshvari. Stortingsrepresentanten ble pågrepet senere samme natt på stedet der truslene skal ha blitt fremsatt, bekrefter politiinspektør Hilde Bøch Høyer i Øst politidistrikt til Aftenposten.

VG får opplyst at fornærmede opplevde det som at den 37 år gamle Frp-politikeren bedrev en form for «russisk rullet» med et håndvåpen. Det skal ha vært alkohol med i bildet, og politiet skal ha gjort beslag av våpen.

Keshvari ble løslatt søndag, men siktelsen ble opprettholdt.

– Siktelsen mot Keshvari er svært alvorlig. Vi vet han har vært gjennom mye det siste halvåret, og at han har hatt det tungt. Nå må politiet få tid til å gjøre jobben sin, sier Limi i en sms til NTB.

Etterforskes for bedrageri

Keshvari er allerede under etterforskning av Oslo politidistrikt for bedrageri og har bekreftet at han har innlevert uriktige reiseregninger til Stortinget. Som følge av avsløringen trakk Keshvari seg som leder for Oslo Frp.

Ifølge etterforskningsleder Rune Skjold i bedragerisaken, er det foreløpig ingen sammenheng mellom den og denne siste siktelsen, skriver Dagbladet.

– Vedkommende ble pågrepet i helgen for utøvelse av trusler og holdt i politiarrest frem til søndag, da han ble løslatt, opplyser politiadvokat Tea Sletto Øverseth i Øst politidistrikt til NTB.

– Vi jobber nå med å kartlegge det nærmere hendelsesforløpet og kan ikke gå ut med detaljer om grunnlaget for siktelsen, sier Øverseth.

Grove trusler

Keshvari er ifølge VG siktet etter paragraf 264 og 263 i straffeloven. Førstnevnte omhandler grove trusler og har en strafferamme på inntil tre års fengsel.

Politiet vil foreløpig ikke gå nærmere inn på hva slags trusler de mener politikeren har fremsatt, eller hvem de var rettet mot, utover at våpen skal ha vært involvert.

Overfor flere aviser har politiet bekreftet at Keshvari er ilagt besøksforbud mot fornærmede i saken.

– Han kan ikke oppsøke fornærmede på noen som helst måte, sier politiinspektør Høyer til Dagbladet. Til Aftenposten sier hun at det er en «nær» tilknytning mellom fornærmede og siktede.

Erkjenner ikke skyld

Ifølge politiet er det tatt avhør av Keshvari, men de vil ikke gå nærmere inn på innholdet i dette. Foreløpig er det ikke aktuelt å fremstille politikeren for fengsling.

– Vi vil fortsette å etterforske saken på vanlig vis og med ordinære etterforskningsmetoder. Vi kommer tilbake med ytterligere informasjon dersom vi anser det riktig å gå ut med mer, opplyser politiadvokat Øvreseth.

Keshvaris forsvarer, advokat Bjørn Stordrange, har ikke besvart NTBs henvendelser, men understreker overfor flere andre medier at Keshvari ikke erkjenner straffskyld. Han opplyser også at klienten er sykmeldt.

37-åringen har siden 2013 vært fast møtende vararepresentant for Frp-leder og finansminister Siv Jensen. Da Keshvari var sykmeldt i forbindelse med bedragerisaken, var det Frp-nestor Carl I. Hagen som møtte isteden.

Siden politiet begynte å etterforske bedragerisaken har Keshvari vært suspendert fra alle verv i Frp. Følgelig har han ikke deltatt i gruppemøter siden han kom tilbake til Stortinget 11. desember i fjor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik selger de inn Lillestrøm til NRK
01:02
Publisert: