Onsdag skrev Aftenposten om at Mazyar Keshvari, daværende leder for Oslo Frp, har fått refusjon for reiser han ikke har vært på. Totalt er det levert regninger for 290.000 kroner som ikke er dokumentert.

Nå har Keshvari trukket seg fra vervet som Oslo Frp-leder, opplyser parlamentarisk leder Hans Andreas Limi til NRK.

– Keshvari har meddelt Oslo-partiet at han trekker seg som leder i Oslo Frp, slik at han har ikke noen tillitsverv i partiet lenger, sier Limi til kanalen.

Frp-leder Siv Jensen har kalt saken for et alvorlig tillitsbrudd. Torsdag sa hun at reiseregning-saken kom til å få konsekvenser for Keshvaris politiske fremtid.

– Dette er helt uakseptabelt og et alvorlig tillitsbrudd. Dette er et svik mot den tilliten han er vist som stortingsrepresentant og Frp-politiker. Jeg er glad for at Mazyar Keshvari innrømmer forholdene og beklager. Samtidig er Mazyar en nær kollega som står i en svært vanskelig sak, så vi er også opptatt av å ta vare på han. Dette er en svært alvorlig sak det må ryddes opp i, skrev Jensen i en e-post til DN.

Kan etterforskes som folk flest

– Vi er nå i samarbeid og dialog med Stortingets administrasjon. De skal ta ut alt grunnlagsmaterialet og så skal vi gå gjennom det og vurdere om det er grunnlag for å innlede etterforskning. Det vil skje i løpet av en dag eller to, sier Rune Skjold til Aftenposten torsdag ettermiddag.

Skjold er leder for seksjon for økonomi og spesialetterforskning ved Oslo politidistrikt.

– Det kan være snakk om bedrageri, opplyser han.

Eivind Smith, som er professor i offentlig rett ved Universitetet i Oslo, opplyser at politietterforskning av stortingsrepresentanter ikke er annerledes enn for andre.

– En stortingsrepresentant ikke har noen spesiell status i forhold til straffeloven, sier han til NTB.

Dermed kan en stortingsrepresentant etterforskes og eventuelt dømmes i en vanlig domstol. En dom medfører ikke at stortingsrepresentanten mister plassen sin og en domfelt politiker kan heller ikke trekke seg. Å møte på Stortinget er en plikt.

Stortingets presidentskap skal torsdag ettermiddag og fredag ha et lenge planlagt internt seminar på Eidsvoll. Da vil Keshvaris reiseregninger etter alt å dømme også bli et diskusjonstema.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Tidligere Rema-butikkeier: – Du er ikke kjøpmann lenger, men en slave
Vibecke Wiik får et sug i magen når hun nærmer seg butikken hun drev i tre år. Her forklarer hun hvorfor.
03:08
Publisert: