Keshvari ble i Nedre Romerike tingrett fredag dømt til sju måneders ubetinget fengsel for bedrageri av Stortingets reiserefusjonsordning.

– Keshvari vil ikke få godtgjørelse under soning. Det har presidentskapet besluttet denne uken, sier stortingspresident Tone Trøen (H) til NTB.

Hun kaller saken svært alvorlig og spesiell, og sier at Stortinget ikke har hatt slike saker før.

– Vi tar dommen til etterretning. Videre avventer vi nå at dommen skal bli rettskraftig. Dette er en alvorlig sak, og det var Stortinget som gikk til anmeldelse av Keshvari i fjor høst, sier Trøen.

Det har vært stilt spørsmål om Keshvari kan komme tilbake som stortingsrepresentant etter endt soning. Den tidligere Fremskrittsparti-politikeren har vært sykemeldt fra vervet siden oktober i fjor.

Trøen sier Keshvari kan komme tilbake, og viser til at det er grunnlovsfestet at en stortingsrepresentant har rett og plikt til å utøve vervet perioden ut.

– Derfor vil Keshvari også beholde godtgjørelse unntatt under selve soningen, understreker hun.

Keshvari varslet forrige fredag at han har meldt seg ut av Fremskrittspartiet og ikke kommer til å søke flere politiske verv fremover.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.