Kommende mandag avholder Stortingets finanskomité høring om et forslag om å utrede en norsk skatt for selskaper med digitale inntektsmodeller – en såkalt «Google-skatt».

Mediekonsernet Schibsted har i lang tid vært opptatt av like spilleregler for norske og internasjonale selskaper.

Men da Schibsted og Stiftelsen Tinius, som har en kontrollerende eierandel i Schibsted, forsøkte å melde konsernsjef Rolv Erik Ryssdal og styreleder Ole Jacob Sunde på til høringen, var svaret fra Stortingets finanskomité imidlertid nei.

Begrunnelsen var at bare landsdekkende ideelle organisasjoner vanligvis får delta i slike høringer.

Ny vurdering

Nå har komitéen revurdert sitt standpunkt, og inviterer Schibsted til høringen likevel.

- Vi har gjort en vurdering og besluttet å slippe til Schibsted Media Group på høringen, vi ser det vil kunne være nyttig, at de vil kunne belyse saken som stor eier, skriver saksordfører Elin Rodum Agdestein (H) i Finanskomitéen i en tekstmelding.

- Selskapet var i utgangspunktet avvist med henvisning til Finanskomitéens hovedregel om at det kun er ideelle landsdekkende organisasjoner som får delta. Mediebedriftenes Landsforening deltar, og der er jo Schibsted medlem, skriver Agdestein.

Tjener milliarder, skatter lite

Det er Miljøpartiet De Grønne som har foreslått å utrede en norsk skatt for selskaper med digitale inntektsmodeller – en såkalt «Google-skatt».

Bakgrunnen er den voldsomme veksten til selskaper som Google og Facebook. Disse henter årlig milliarder av kroner fra norske annonsører, men betaler kun smuler i skatt til Norge.(Vilkår)

Trond Giske ferdig i sentralstyret
Arbeiderpartiets sentralstyre mener det er naturlig at Trond Giske ikke møter i sentralstyret i valgperioden når han har trukket seg som nestleder.
02:16
Publisert: