På januarmålingen utført av Norstat for Aftenposten og NRK, faller Arbeiderpartiet med 3,9 prosentpoeng og Senterpartiet med 2,6 prosentpoeng.

Det gir Ap en oppslutning på 21,1 prosent og Sp en oppslutning på 9,8 prosent. Det er første gang siden 2017 at Sp er under 10 prosent på Norstats måling.

– Vi har iverksatt kraftfulle tiltak for å møte begge krisene. Så forstår vi at til tross for tiltakene, så er dette krevende for folk, sier Sps parlamentariske nestleder Geir Pollestad i en kommentar til tallene.

Høyre går mest frem med 2,6 prosentpoeng til en oppslutning på 24,7 prosent, og er landets største parti. Frp går frem med 1,9 prosentpoeng til 13,9 prosent.

Regjeringens samarbeidsparti SV går også tilbake til en oppslutning på 9,2 prosent. Det er en tilbakegang på 1,1 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.