Målingen er gjort av Opinion på oppdrag for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Den viser at Høyre går tilbake med 3,5 prosentpoeng og får en oppslutning på 23,6 prosent, mens Arbeiderpartiet ender med en oppslutning på 28,2 prosent.

Ap-leder Jonas Gahr Støre er fornøyd.

Intern støy i Ap

– Vi har strevd med å få oppmerksomhet om politiske saker det siste halve året. Vi har fått gjennomslag for styrket eldreomsorg, bedre orden i arbeidslivet og for å begrense de kommersielle interessene i velferden. Men alt dette har kommet i skyggen av intern støy, sier han til ANB. Han mener regjeringen har hatt problemer med å håndtere kriser i løpet av sommeren og trekker blant annet frem luftambulansekrisen og fastlegekrisen.

– Vi ser også en manglende oppfølging av terrorberedskap. Nå sist ved Per Sandberg-saken viser regjeringen at den tar altfor lett på spørsmål om moderne sikkerhetstrusler, sier Støre.

Endret flertall

Også Høyres regjeringspartnere, Frp og Venstre, går tilbake på målingen. Frp får en oppslutning på 12,6 prosent (-0,4), mens Venstre går tilbake med 1,7 prosentpoeng til en oppslutning på 2,4 prosent. Dette ville gitt de borgerlige partiene 71 mandater, og flertallet ville ha røket dersom målingen var et valgresultat.

For de øvrige partiene er oppslutningen på målingen som følger (endring i parentes): KrF: 4,2 (+0,4), Sp: 11,2 (+0,6), SV: 6,6 (+0,1), Rødt: 5,8 (+1,0), MDG: 4,1 (-0,1), andre: 1,2 (-0,7).

– Arbeiderpartiet har tidligere mistet mange velgere til Senterpartiet, SV og Rødt. Nå holder de partiene stand, samtidig som Ap går frem. Det gir en tydelig gevinst for de rødgrønne, sier valgforsker Johannes Bergh.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sondre Nordstad Moen er Europas raskeste maratonløper.
Fart, smerte og vilje – slik kommer han seg gjennom løpets 42.195 meter.
01:37 Min
Publisert: