I Nasjonal transportplan har regjeringen og Stortinget sagt at det ikke skal rulle en eneste ny personbil med klimaskadelige utslipp ut av landets bilforhandlere i 2025.

Nestleder i Frp og statsråd Sylvi Listhaug sier til NRK at målet ikke er realistisk.

– Det er et mål, men det ser langt fra mulig ut å nå det allerede så raskt. Det handler om hvilken teknologisk utvikling som vil skje de neste årene. Jeg er helt overbevist om at det finnes mange i Norge som også etter 2025 har behov for diesel- og bensinbiler, og det mener vi at de må få lov til å kjøpe, sier Listhaug til kanalen.

Også Finansdepartementet har tidligere uttalt at de ikke tror målet kommer til å nås. I nasjonalbudsjettet for 2019 skriver departementet at hver fjerde nye bil i 2030 ventes å være en ladbar hybrid. Det betyr en bil som har fossil forbrenningsmotor og et batteri som kan lades i tillegg.

Men Frp har ikke noe annet valg enn å ta hensyn til målet om nullutslippsbiler, fordi partiet har undertegnet på det, fremholder Venstre-nestleder Ola Elvestuen. Han er uenig med Listhaug i at 2025-målet er urealistisk.

– Hun tar feil. Det er helt realistisk, og vi er i god rute til å klare det, sier han til NRK.

Klima- og miljøministeren viser til at det er Venstre som har kjempet målet gjennom.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.