– Ap og SV må levere på klima og natur for å ha vår støtte, men vi vil gi dem sjansen. Vi setter klima og natur først, og ingen kan regne med vår støtte hvis de ikke leverer på det, heller ikke Ap og SV, sier partileder Une Bastholm i MDG.

Landsstyret understreker at MDG fortsatt er åpen for samarbeid på tvers av blokkene for å mest mulig grønn politikk, dersom Ap og SV ikke setter klima og natur høyt nok.

Fremdeles et grønt parti

At MDG nå peker på venstresiden, innebærer et linjeskifte for partiet, som anser seg som blokkuavhengig.

– Vi er et grønt parti, hverken rød eller blå, og er åpen for å samarbeide på tvers av de tradisjonelle blokkene, understreker Bastholm.

Det er kun Frp MDG helt utelukker formelt samarbeid med.

– Men et er ikke aktuelt for MDG å støtte et Høyre som gjør seg avhengig av Frp, sier Bastholm.

Uenighet på forhånd

Rasmus Hansson, som nylig vant 2.-plassen på Oslos stortingsliste, har advart kraftig mot at MDG gir fra seg forhandlingsmakt før stortingsvalget.

– Hverken Støre, Vedum eller Solberg må tro at de har MDG i lommen før vi skal forhandle politikk, sa Hansson, som er blant dem som vil hegne om MDGs blokkuavhengighet, tidligere lørdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.