Overfor Klassekampen bekrefter nasjonal talsperson Arild Hermstad at han åpner for å kunne ta partiet inn i regjering i 2021.

– Vi ser at vi har mulighet til å gjøre det beste valget noensinne. Vi sikter mot å få sterkere innflytelse i både de store byene og i noen utvalgte kommuner, sier Hermstad om sjansene til å gjøre det bra i årets kommune- og fylkestingsvalg.

Han mener at hvis partiet får et godt valgresultat i år, og at de deretter klarer å omsette dette videre til stortingsvalget i 2021, så er et regjeringssamarbeid ikke umulig. Hermstad sier at selv om partiet ikke har noe offisielt mål for 2021, så er det et naturlig mål for MDG å nå 10 prosents oppslutning.

– Vårt mål er at Norges neste regjering skal ha kampen for miljøet og barnas framtid som sitt hovedprosjekt. Det kommer ikke til å skje uten et sterkt MDG, sier Hermstad.

Arbeiderpartiets energi- og miljøpolitiske talsperson Espen Barth Eide sa fredag til Dagens Næringsliv at han var positiv til tanken om et framtidig regjeringssamarbeid med MDG, men fikk raskt motbør både fra partifeller og politiske motstandere.

Hermstad mener på sin side at Barth Eides tanker kommer til å bli Aps linje på sikt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.