I Oslo samarbeider MDG allerede med venstresiden, og i Trondheim har de lenge vært med i en sentrum-venstre-blokk. Det ser de ingen grunn til å rokke ved, skriver Klassekampen. Avisen har kartlagt mulighetene for et samarbeid til høyre i de fem største byene, og selv om det altså er en teoretisk mulighet for det blokkuavhengige partiet, er det ikke sannsynlig i de aktuelle byene.

– Å samarbeide med Høyre etter valget fremstår helt urealistisk, sånn som Høyre turer frem, sier listetopp Thor Haakon Bakke.

– Når de tilnærmer seg Bompengepartiet, og mener det er viktig at Bergen er en «ja-by» i boligutbyggingen, så øker det utslippene.

Holder døren på gløtt i Stavanger

I Tromsø kommer MDG-topp Barbara Karin Vögele med en lignende beskjed.

– Høyresiden har langt på vei forpliktet seg til å samarbeide med Frp og Nei til bompenger-partiet. Så lenge de er i nærheten av et samarbeid med de to partiene, så er ikke vi med. Så enkelt er det.

Daria Maria Johnsen i Stavanger holder døren på gløtt for Høyre og åpner sågar for å samarbeide med byens bompengeparti. Hun sier det bare er Frp de ikke kan samarbeide med. Samtidig vedgår hun at MDG også i Stavanger står nærmere venstresiden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.