Fylkestopp Tommy Reinås for MDG omtaler situasjonen som et drømmescenario, skriver Trønder-Avisa. Han sier at tilbudene står i kø for miljøpartiet.

– Jeg håper dette holder helt inn, og at vi blir på vippen. Det vil være helt avgjørende for hvilke grønne gjennomslag vi kan få, sier han.

Den rødgrønne konstellasjonen i Trøndelag består av Ap, Sp, SV, KrF og MDG. Sp fikk en oppslutning på hele 21 prosent, mens MDG fikk rundt 6 prosent i valget i Trøndelag.

Høyres fylkesordførerkandidat Pål Sæther Eiden tror at Ap vil klare å sikre flertall, men noterer seg også muligheten for at MDG kan hoppe av.

– Primært håper vi på å få gjennom våre krav med rødgrønn side. Alternativet er et blågrønt styre uten Frp, sier Reinås.

Sp-topp Tomas Hallem sier at situasjonen er spesiell, men mener at Sp har styrket seg enormt. Han sier partiet må avvente mandatfordelingen.

– En ting er helt sikker, og det er at tirsdag blir det arbeidsdag, sier Hallem.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.