Mimir Kristjánsson mener klima er verdens største problem og nettopp burde preges av politisk styring.

– Konvensjoner og politiske avtaler skal regulere, selv om de så langt knapt har virket. Dette viser at det trengs en ny tenkning som grunnlag for en ny politikk, sier Kristjánsson.

Så håper venstreradikaleren selvsagt på å få mer sosialisme på kjøpet.

Hva har opptatt deg mest siste uke?

– Det er faktisk noe så prosaisk som fotball. At Viking ble slått ut av cupen av lillebror Bryne, en lokal, permanent erkerival fra en lavere divisjon. Forferdelig.

Noe du gjerne skulle sett ugjort?

– Egentlig svært mye. Jeg tror den som sier ingenting må ha lett psykopatiske trekk. Men hva akkurat nå? Jo – at jeg har brukt litt mye av pappapermisjonen på å skrive bok i stedet for på datteren.

Hvem vil du sende en spesiell hilsen til i dag?

– Det må bli til Jonas Gahr Støre. Med håp om at han plukker med seg boken min fra en bokhandel – hvis han ikke allerede har gjort det. Og med håp om at han finner gode innspill som kan bidra til å få Arbeiderpartiet tilbake som et 40-prosentparti.

Hva gjør du i helgen?

– Flytter hjem – til barndomshjemmet i Stavanger. Det er midlertidig frem til sommeren. Folk må ikke tro jeg har fått sparken.

Favorittmåltidet du ville servere gode venner en lørdagskveld?

– Jeg tror det rett og slett måtte bli klassikeren lammelår. Helstekt i ovn, med rotgrønnsaker og rødvinssaus til. Ikke rødvin i glasset for meg – jeg vil helst ha øl. Men samboeren må få rødvin. Jeg er blitt mer og mer av en dessertmann. Jeg frykter det er et gammelmannstegn. Så kanskje en sjokolademousse til slutt.

Hva er det første du gyver løs på mandag morgen?

– Jeg står opp klokken fem for å underholde min datter på 12 måneder. Kanskje også ved å vise en snutt av NRKs «Fantorangen».(Vilkår)