Førstestatsadvokat Jan F. Glent ved Det nasjonale statsadvokatembetet sier til ABC Nyheter at det berammede rettsmøtet mot Krekar 13. mars i Italia så vidt han vet, ikke skal være avlyst. Rettssaken mot den 60 år gamle kurderen skal etter planen starte i den norditalienske byen Bolzano 13. mars.

Glent sier det etter italiensk lov er anledning til å dømme personer in absentia, altså at de ikke selv er til stede under rettssaken. Dersom Krekar dømmes i mars, kan italienske myndigheter på nytt begjære ham utlevert for å sone en straff.

– Det er et mulig scenario. Men jeg kjenner ikke intern italiensk rett, sier Glent til ABC Nyheter.

Tre andre som er siktet i samme sak som Krekar og er bosatt i Storbritannia, er også løslatt fra varetekt. Hos den britiske påtalemyndigheten blir det bekreftet at det må være opp til italienske myndigheter å kreve de dømte personene utlevert.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.