Bekreftelsen om at han får bli sittende til 2022 kom på et møte i Natos råd torsdag ettermiddag.

Stoltenberg takker for tillitserklæringen.

– Jeg er glad for å bli spurt om å få fortsette i en svært meningsfylt jobb, sier Stoltenberg.

– Jeg ser fram til å fortsette arbeidet med å fornye og modernisere verdens sterkeste militærallianse så den også i fremtiden er rustet til å håndtere en krevende sikkerhetssituasjon i en uforutsigbar verden, fortsetter han.

Etter forlengelsen blir Stoltenberg den generalsekretæren som har sittet nest lengst i Nato. Den lengstsittende er Joseph Luns, som ble værende i sjefsstolen i hele 12 år og 268 dager.

Stoltenberg tiltrådte 1. oktober 2014.

I utgangspunktet ble han valgt for fire år, men i desember 2014 ble perioden forlenget med ytterligere to år til 2020.

Etter det NTB kjenner til, skal den amerikanske delegasjonen ha vært en viktig pådriver for at Stoltenbergs periode nå forlenges nok en gang.

Nyheten kommer kort tid før den høytidelige markeringen av Natos 70-årsdag i Washington DC. Markeringen finner sted torsdag neste uke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.