– Det jeg tenker umiddelbart, er at alarmklokka har gått et sted i systemet siden hun fikk tilbake pengene. Noen skjønte at man hadde tolket feil. Likevel fortsatte man å fengslet folk – fortsatte å behandle folk forskjellig, sier saksordfører Eva Kristin Hansen (Ap) for Nav-saken i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget til Klassekampen.

– At Nav betalte tilbake de pengene, er en innrømmelse, sier Hansen.

Onsdag skrev Klassekampen om den 56 år gamle Stavanger-kvinnen som fikk tilbake pengene etter at Trygderetten hadde slått fast at Navs tolkning av regelverket var feil. Kvinnen var i sin fulle rett til å være i Spania mens hun fikk arbeidsavklaringspenger.

- Kan fremstå som ønsket politikk

Selv om Nav innrømmet feilen og betalte tilbake pengene til kvinnen, fortsatte Nav å politianmelde brukere som hadde tatt med seg AAP, sykepenger eller pleiepenger til utlandet. Den siste anmeldelsen ble levert i april, tre måneder etter at Nav besluttet å betale tilbake pengene til kvinnen.

– Det kan jo fremstå som ønsket politikk. Selv om man enkelte steder i Nav har anerkjent at man har tatt feil ved å tilbakebetale penger, så har man ikke endret praksis, sier Hansen til avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.