Abe ble torsdag den første internasjonale lederen som møtte Trump etter valget. Møtet fant sted i Trump Tower i New York og varte i rundt halvannen time. Abe uttalte etter møtet at det var en varm atmosfæren og en åpen og ærlig samtale.

Trumps uttalelser i valgkampen om at allierte må betale mer for sitt eget forsvar har ført til reaksjoner i Japan og en rekke andre land. Abes formål med møtet var å få forsikringer om at forsvarsalliansen mellom USA og Japan vil bli videreført.

– Jeg tror at uten tillit mellom de to nasjonene ville en allianse ikke fungere i framtiden, og resultatet av dagens møte er at jeg er overbevist om at Trump er en leder jeg kan ha sterk tiltro til, sa Abe etter møtet.

Møtet har ført til reaksjoner fra utenriksdepartementet i Washington, som ikke hadde vært i kontakt med Trump og som reagerer på at han tilsynelatende holdt møtet uten innspill fra diplomater med dyp innsikt i Japan. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Welcome to Olden
Stadig økende cruisetrafikk betyr opp mot 9000 besøkende om dagen til vesle Olden i Nordfjord. DN var med på årets siste anløp.
02:18
Publisert: