Samarbeidet som ble innledet i 2015 sjøsetter nå tre av ti delprosjekter, skriver VG. Finansnæringen, bankene, skatteetaten og Brønnøysundregistrene har utviklet et digitalt verktøy som effektiviserer samarbeidet. Et av prosjektene er samtykkebasert lånesøknad hvor bankene kan, med samtykke av låntager, hente informasjon man til nå må samle selv, som skattemelding og lønnsslipp.

Før sommeren kommer DNB etter, så Nordea og Skandiabanken.

Det andre prosjektet gir digital informasjon til landets bobestyrere, som ofte sliter med å finne pengestrømmer til folk som går konkurs. Det tredje prosjektet hjelper skatteetaten med å kontrollere økonomiske forhold i bedrifter der det mistenkes økonomiske misligheter.

– Vi har vært involvert i ulike faser i dette arbeidet og har kommet til at det er godt forenelig med våre retningslinjer. Det bidrar ikke til nye kilder til informasjon, men bare kobler data sammen på en ny måte, sier sjef for Datatilsynet, Bjørn Erik Thon.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.