Onsdag klokken 14.00 vil det holdes ekstraordinært statsråd på Slottet i anledning utvidelse av regjeringen Solberg, opplyser statsministerens kontor.

Rundt klokken 14.15 vil statsministeren og regjeringen, med påtroppende statsråder, være kort tilgjengelig på Slottsplassen.

Deretter vil partilederne Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp) og Trine Skei Grande (V) holde en pressekonferanse i Regjeringens representasjonsanlegg klokken 14.45.

Endringer

DN har fått bekreftet at Solveig Horne slutter som statsråd i Barne- og likestillingsdepartementet.

Det samme gjelder Per-Willy Amundsen (Frp) som sjef i Justis- og beredskapsdepartementet, der Sylvi Listhaug (Frp) nå tar med seg innvandring inn, slik DN skrev var Siv Jensens ønske i september.

Frps mannskap blir forøvrig det samme som dagens, med ett unntak: Det vil komme en ny kvinnelig statsråd inn. Det blir etter det DN erfarer tidligere stortings­representant Åse Michaelsen som eldreminister, slik Dagbladet meldte tidligere.

Ifølge DNs kilder får Nikolai Astrup plass ved Kongens bord. Astrup er i dag leder av finans­komiteen og har lenge vært et aktuelt navn som statsråd. Ifølge VG ligger han an til å bli næringsminiser.

Ut med idrett?

Det ligger an til endringer i departementsstrukturen. Ifølge DNs kilder kan det være aktuelt å ta idrett ut av Kulturdepartementet, som Venstre-leder Trine Skei Grande blir statsråd i.

Tidligere stortingsrepresentant for Venstre Iselin Nybø blir statsråd for forskning og høyere utdannelse – en deling av Kunnskaps­departementet slik det også var under den rødgrønne regjeringen.

DN har også kilder som sier at kommunalminister Jan Tore Sanner (H) får en annen posisjon i regjeringen, og at Kommunal- og moderniseringsdepartementet kan få en annen oppgavedeling.(Vilkår)

Med denne kommer du deg ut av brøytekanten
Subaru XV viser seg fra sin beste side når været er på sitt verste.
01:14
Publisert: