Fredag er det statsråd, og der gjøres blant annet utnevninger til viktige verv og råd.

Fredag sto endringer i hovedstyret i Norges Bank, sentralbanken, på sakslisten. Ifølge en melding er det klart at Yaras juridiske direktør Kristine Ryssdal går inn som erstatning for Hilde Myrberg. Begge er jurister, og Myrberg går dermed ut etter å ha sittet som styremedlem siden 2014.

Ryssdal har studert jus ved Universitetet i Oslo og London School of Economics, og jobber i det daglige som konserndirektør og advokat i den statskontrollerte gjødselgiganten Yara International.

Professorene fortsetter

Regjeringen har bestemt at de to økonomiprofessorene Kjetil Storesletten og Karen Helene Ulltveit-Moe skal fortsette som styremedlemmer i en ny periode, ut 2021.

«Ryssdal, Storesletten og Ulltveit-Moe vil videreføre og styrke hovedstyrets kompetanse innen de sentrale deler av hovedstyrets ansvarsområder», heter det i en pressemelding fra finansdepartementet.

Tidligere Nordea-økonom Steinar Juel og rådgiver Kathryn M. Baker sitter også i styret og er tidligere valgt til å sitte ut 2019. Styret ledes av sentralbanksjef Øystein Olsen, med nestlederne og visesentralbanksjefene Jon Nicolaisen og Egil Matsen.(Vilkår)

Her holdt eksilregjeringen statsråd under krigen
Ambassadør Mona Juul viser rundt i den norske residensen i London.
01:46
Publisert: