Det er ytringsfrihetsorganisasjonen Norsk Pen og Rødt Oslo som står som arrangører av støttemarkeringen for WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange tirsdag 23. april klokken 17. Journalist og Rødt-politiker Mimir Kristjansson og styremedlem Rune Ottosen i Norsk PEN skal holde appell.

Sistnevnte har omtalt straffeforfølgelsen av Assange som en trussel mot ytringsfriheten og skrev i forbindelse med pågripelsen av ham at de opprinnelige avsløringene fra Wikileaks «ga et usminket bilde av den brutale krigføringen i Irak og Afghanistan. Gjennom disse lekkasjene ble ikke minst de omfattende sivile tapene kjent for omverdenen».

– En tiltale mot den publisistiske virksomheten til Wikileaks vil bidra til en fryktkultur som vil ramme all journalistikk, skrev Norsk PEN og anmodet de mange mediene som har skrevet kritiske artikler basert på lekkasjene om å «se et særskilt ansvar for å forsvare rettssikkerheten og ytringsfriheten til Julian Assange».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.