Norsk studentorganisasjon (NSO) er svært fornøyd med budsjettenigheten lørdag kveld, og mener satsingen på 300 ekstra studentboliger er en gladnyhet for landets studenter, melder NTB.

Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre legger opp til at det i 2017 skal gis tilskudd til totalt 2.500 nye studentboliger.

– NSO er veldig fornøyd med at Venstre og KrF har forhandlet fram 300 flere studentboliger sammen med regjeringen. De siste årene har vi hatt høye tildelinger til studentboliger, og denne budsjettavtalen har styrket satsingen ytterligere, sier NSO-leder Marianne K. Andenæs.

Ifølge budsjettdokumentene påløper det 51 millioner kroner i utgifter neste år i forbindelse med de nye studentboligene.

NSO er en nasjonal interesseorganisasjon for 33 ulike studentdemokratier ved norske universiteter og høyskoler og favner totalt 230.000 studenter. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.