Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H), som fredag legger frem stortingsmeldingen om spillpolitikk, bekrefter overfor kanalen at regjeringen har landet på at spillmonopolet skal bestå. Begrunnelsen er at Norsk Tipping er med på å finansiere kultur, idrett og frivillighet i Norge. Hensynet til de spillavhengige har også vært viktig for avgjørelsen.

– Når vi først skal ha spill så må vi også sørge for at vi ivaretar de som har problemer med dette. Det er det vi gjør nå, samtidig som overskuddet av Norsk Tipping skal gå til aktivitet i hele landet, til gode kulturformål, til idrett og til frivillighet, sier hun.

En fersk undersøkelse gjort av Kantar TNS på oppdrag for organisasjonen Blå Kors viser at 73 prosent av befolkningen er helt eller delvis uenig i at utenlandske spillselskaper bør få tilby kasino, poker og oddsspill lovlig i Norge. 15 prosent er helt eller delvis enig i at dette burde være lovlig.

– Vi er svært glade for at regjeringen ikke vil gi lisens til de utenlandske pengespillselskapene. Å åpne opp dette markedet er en oppskrift på å øke problemene med spilleavhengighet i Norge, og vi er glade for at de tar hensyn til mennesker som sliter med pengespillproblemer, sier kommunikasjonssjef Sten Magne Berglund i Blå Kors.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.