Budsjett-
forhandlingene
i gang igjen

Budsjettforhandlingene mellom regjeringen og SV fortsetter etter at partiene måtte forlenge tidsplanen sin for å bli enige.

– For SVs del har vi sagt hele veien at vi har god tid. Det viktigste for oss å fortsette å jobbe godt, sa SVs forhandlingsleder Kari Elisabeth Kaski på vei inn i møtet med sine motparter i Senterpartiet og Arbeiderpartiet tirsdag ettermiddag.

Tidligere på dagen ble det klart at partiene ikke rekker en foreløpig frist som var satt til førstkommende fredag. Nå kan det drøye helt til finansdebatten 2. desember med å bli enige om neste års statsbudsjett.

– Det er fortsatt avstander mellom partiene, men vi jobber oss fremover sakte, men sikkert. Vi er optimistiske på at vi klarer å lande en god budsjettavtale, sa Aps finanspolitiske talsperson Eigil Knutsen på vei inn i møtet. (DN)

Falsk Twitter-konto var godkjent av SMK

Den falske Twitter-kontoen til Trygve Slagsvold Vedum (Sp) var ved en feiltagelse godkjent av Statsministerens kontor.

Kontoen, som utga seg å være finansminister Trygve Slagsvold Vedums egen, ble slettet av Twitter mandag etter at det ble klart at den var falsk, selv om den hadde blitt verifisert av Twitter som ekte.

De fleste statsrådene som har Twitter-kontoer, har nylig fått verifisert dem, og i sammenheng med det har det skjedd en glipp hos Statsministerens kontor (SMK), som har ansvaret for at brukerkontoer verifiseres til Twitter, melder NRK.

– Beklageligvis har det skjedd en feil i innrapporteringen som gjorde at en falsk konto ble verifisert. Kontoen er nå fjernet, og vi har forsikret oss om at det ikke er flere falske kontoer som er blitt verifisert. Videre går vi nå gjennom innrapporteringsrutinene for å sørge for at dette ikke skjer igjen, sier kommunikasjonssjef Anne Kristin Hjukse ved SMK.

Det er ikke kjent hvem som sto bak kontoen @SlagsvoldVedum, som hadde vært aktiv i rundt en måned før den ble verifisert. (NTB)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.