Høyre, Frp, Venstre og KrF har sittet i forhandlinger siden 2. januar.

Det knytter seg stor spenning til hvilke blanke seire det enkelte parti vil få, og hvor store kameler partiene må sluke for å komme til enighet. Blant temaer det har stått stor strid om, er abort, innvandring, oljepolitikk, skatter og avgifter og barnetrygd.

Torsdag ble Frp-nestor Carl I. Hagen hentet inn, tilsynelatende for å advare forhandlerne om konsekvensene derom hans parti ikke får en blank seier på innvandringsområdet og tommel opp fra de andre partiene for å stramme inn innvandringspolitikken.

KrF kastet seg inn i regjeringsforhandlinger etter at partiet gikk i mot partileder Knut Arild Hareides råd om å søke samarbeid mot venstre.

Under NHOs årskonferanse denne uken sa Hareide til DN at han gjerne skulle vært et annet sted.

– Det hadde jo vært naturlig vært spennende for meg med en alternativ løsning, men jeg har full tillit til de som er på Granvolden. Samtidig er jeg er naturlig nok fortsatt skuffet. Min mening rundt det valget har ikke endret seg, sa Hareide, som bare hadde vært innom regjeringsforhandlingene «på besøk».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette videoklippet er satt sammen av 80 stillbilder som for første gang viser månens bakside
00:33
Publisert: