Valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti skal samle seg i Folkets Hus i Trondheim klokken 9.30 for å diskutere hvorvidt Giske skal innstilles som nestleder i partiets største fylkeslag.

Lederen i valgkomiteen, Jorodd Asphjell, sier til NRK at komiteen har vært i samtaler allerede fra 7-tiden onsdag morgen. Ifølge rikskringkasteren ligger det an til at møtet i valgkomiteen blir kortvarig, ettersom de allerede skal ha bestemt seg.

VG melder omtrent samtidig at valgkomiteen ikke er enig, og at det skal gå mot full maktkamp. Ifølge avisens kilder har både leder Per Olav Hopsø og nestleder May Britt Lagesen gitt eksplisitt beskjed til komiteen at de ikke ønsker ham inn i ledelsen, og de som ikke støtter Giske skal stå klare for å kjempe kampen fullt ut.

Å gi politikeren et nestlederverv Trøndelag Ap allerede nå er omstridt i partiet. For et drøyt år siden gikk Giske av som nestleder på nasjonalt nivå etter at det kom flere varsler om seksuell trakassering fra hans side.

Saken mot 52-åringen fra partiets side ble nylig avsluttet. Konklusjonen om at han hadde brutt partiets interne retningslinjer om seksuell trakassering ble stående, men samtidig ble det åpnet for at han igjen kunne delta for fullt i Ap.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.