Norheim, som er professor i medisinsk etikk ved Universitetet i Bergen, overtar etter Halvorsen 15. april. Halvorsen har vært rådets leder siden 2014. Utnevnelsen gjelder fram til 1. mai 2023.

– Jeg har vært opptatt av bioteknologi i mange år, og er glad for utnevnelsen. Bioteknologi kan bidra til bedre velferd. De mulighetene må vi ta vare på, samtidig som vi legger vekt på samfunnsmessige og etiske utfordringer, sier Norheim.

Norheim var fra 2010 til 2017 leder for etikk-komiteen i Helse Bergen og ledet også Prioriteringsutvalget som la fram sin rapport om hvordan myndighetene best møter dagens prioriteringsutfordringer i helsesektoren i 2014.

– Å være leder for Bioteknologirådet er en ny utfordring, som innebærer å løfte etikk opp på samfunnsnivå. Jeg vil legge vekt på at Bioteknologirådet skal gi uavhengige råd, der vi får fram variasjoner i synspunkt knyttet til genmodifiserte organismer og bioteknolog, sier Norheim i en pressemelding fra Bioteknologirådet.

Ny nestleder er Kristin Solum Steinsbekk, førsteamanuensis ved Institutt for bioingeniørfag ved NTNU.

Bioteknologirådet er et frittstående, rådgivende organ som er oppnevnt av regjeringen og er blant annet en høringsinstans for norske myndigheter i forbindelse med saker som vedrører moderne bioteknologi.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.